Lesesämpylät terveellisempi

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemen (30 g)
10 g seesaminsiemen
2 dl täysjyväruisjauho
2 dl vehnäjauho
1 dl soijajauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 61 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 0.9g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g3.7g11kcal0.4g2.1g0.1g0.7g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit1.3g5.2kcal0.5g0.2g0.3g0.2g
Maito, Kevyt9g4.3kcal0.3g0.5g0.1g0g
Pellavansiemenet, Pellavainen1.1g5.2kcal0.2g0g0.5g0.3g
Kuorettomia seesaminsiemeniä (Gogreen), annos 350g0.4g2.2kcal0.1g0g0.2g0g
Ruokaöljy keskiarvo 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.1g
Vehnälese 0.4g1kcal0.1g0.1g0g0.2g
Kaurakuitunen (Hirvelä), annos 50g0.1g0.1kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana45g107kcal4.4g12.2g4.4g3.4g
Valittu annoskoko23g54kcal2.2g6.1g2.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna11g27kcal1.1g3.1g1.1g0.9g
Arvot/100g100g236kcal9.7g26.9g9.7g7.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222218