Riisipuuro 4lle

Kiehauta vesi paksupohjaisessa teräskattilassa tai pinnoitetussa kattilassa (esim.

teflon).

Lisää riisit.

Anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin, n. 5 min.
Lisää kerma-vesiseos.

Anna kiehua hiljalleen 15 min koko ajan puulastalla pohjasta sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.

Peitä kattila kannella ja nosta pois kuumalta levyltä viereiselle levylle.

Anna hautua kypsäksi n. 45 min.
Lisää suola, sekoita.

Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 352 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi, rainbow30g106kcal2.1g23.9g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Voi, normaalisuolainen (Valio)1.6g11kcal0g0g1.3g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 157g61kcal5.2g4.4g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana440g361kcal14.6g57.8g7.6g0g
Valittu annoskoko220g180kcal7.3g28.9g3.8g0g
Annoskoko puolitettuna110g90kcal3.7g14.5g1.9g0g
Arvot/100g100g82kcal3.3g13.1g1.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=311079