Borssikeitto paistijauhelihalla

(4:lle hengelle)
1 porkkana
150 g juuriselleriä
3 punajuurta
1 sipuli
275 g keräkaalia
290 g paistijauhelihaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1 tl basilikaa
1 tl meiramia
1 tl timjamia
1 tl persiljaa
1 tl suolaa

1. Suikaloi tai raasta juurekset
2. Kiehauta 1 l vettä, lisää lihaliemikuutio(t) ja juurekset
3. Anna kiehua hiljalleen reilu 30 min
4. Ruskista jauheliha ja lisää se keittoon
5. Mausta suolalla, timjamilla, meiramilla, basilikalla ja persiljalla

Halutessasi voit vielä ripotella raejuustoa sekaan.

(Ainekset Finelin taulukosta)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 588 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 27g38kcal5.1g0g1.9g0g
Kasvisliemikuutio 1.9g5.7kcal0.2g0.3g0.4g0g
Punajuuri 38g14kcal0.4g2.6g0.1g0.9g
Valkokaali keräkaali 26g7.2kcal0.3g1g0.1g0.5g
Juuriselleri 14g4.4kcal0.2g0.6g0g0.4g
Porkkana 8.4g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana441g152kcal12.8g11g5g4.4g
Valittu annoskoko221g76kcal6.4g5.5g2.5g2.2g
Annoskoko puolitettuna110g38kcal3.2g2.8g1.3g1.1g
Arvot/100g100g34kcal2.9g2.5g1.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=25578