Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl9g54kcal2g0.5g4.8g1.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g19g113kcal4g1.2g10.2g0g
Hermesetas, annos 5g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g75g32kcal7.4g0.3g0.1g0g
Voi 56g409kcal0.7g0.2g45.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 19g62kcal0.4g0.6g6.6g0g
Kahvi mustana 100ml38g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana441g1345kcal29.2g5.8g135.2g2.2g
Valittu annoskoko221g672kcal14.6g2.9g67.6g1.1g
Annoskoko puolitettuna110g336kcal7.3g1.5g33.8g0.6g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376