Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 500g3552kcal3.8g2g400g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g400g1560kcal0.8g388g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original300g1125kcal0.3g276g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 650g2230kcal66.2g455g7.8g22.8g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Kinuskikastike 100g424kcal0.9g56.7g21.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4412g18607kcal201g2403.6g904g45.8g
Valittu annoskoko2206g9303kcal100.5g1201.8g452g22.9g
Annoskoko puolitettuna1103g4652kcal50.3g600.9g226g11.5g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760