Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 332g474kcal41.5g1g34g0g
Sokeri 428g1735kcal0g427.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 392g1346kcal40g274.6g4.7g13.7g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Taloussuklaa, Fazer302g1554kcal11.8g169g90.5g16g
Voi 302g2189kcal3.6g1.2g245.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 201g664kcal4g6g70.4g0g
Voi 60% rasvaa 40g219kcal0.4g0.2g24.5g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen201g362kcal0.8g86.5g0.4g4.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4416g17123kcal205.2g1938.8g939.6g68.8g
Valittu annoskoko2208g8561kcal102.6g969.4g469.8g34.4g
Annoskoko puolitettuna1104g4281kcal51.3g484.7g234.9g17.2g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814