Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi952g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g95g58kcal12.5g1g0.4g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen76g217kcal22.8g1.5g12.9g23.3g
Forest honey (Marlene), annos 5g38g108kcal0.2g26.6g0g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g38g204kcal6.5g14.1g14.1g10.7g
Rypsiöljy rainbow95g857kcal0g0g95.2g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g799g2638kcal95.9g527.6g19.2g65.6g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g95g247kcal28.6g1.9g14.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4416g8657kcal333g1145.4g312.2g199.2g
Valittu annoskoko2208g4329kcal166.5g572.7g156.1g99.6g
Annoskoko puolitettuna1104g2164kcal83.3g286.4g78.1g49.8g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421