Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali79g17kcal0.9g2.7g0.2g1.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Sipuli (käsittelemätön)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g63g106kcal12.5g0g6.3g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen3.1g13kcal0.2g0.1g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana443g296kcal28g10.4g15.6g5.4g
Valittu annoskoko221g148kcal14g5.2g7.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna111g74kcal7g2.6g3.9g1.4g
Arvot/100g100g67kcal6.3g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241