Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g2.5g1.5kcal0.3g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.3g20kcal0g0g2.3g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.7g5kcal0g1.2g0g0g
Kurpitsa 83g13kcal0.6g1.7g0.1g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 75g257kcal7.6g52.5g0.9g2.6g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana443g607kcal18.2g110.8g7.6g8.6g
Valittu annoskoko221g304kcal9.1g55.4g3.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna111g152kcal4.6g27.7g1.9g2.2g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206