Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)234g63kcal3g11.2g0.5g4g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g18g48kcal1.8g1.8g3.7g0.3g
Porkkana 834g273kcal5.2g46.4g1.7g21.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)834g250kcal8.3g33.4g3.3g1.7g
Rypsiöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 267g851kcal65.1g122g5.1g23.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4420g3367kcal166.8g429.6g73.6g102.2g
Valittu annoskoko2210g1684kcal83.4g214.8g36.8g51.1g
Annoskoko puolitettuna1105g842kcal41.7g107.4g18.4g25.6g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970