Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 258g1046kcal0g257.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 197g677kcal20.1g138.1g2.4g6.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%403g242kcal12.9g28.6g8.1g0g
Kananmuna kuoreton 443g632kcal55.4g1.3g45.4g0g
Korppujauho 151g553kcal15.8g113.1g1.6g8g
Manteli 141g868kcal33.9g9.3g76.1g10.1g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8.1g32kcal0g8g0g0g
Kardemumma, annos 2g8.1g25kcal0.9g5.5g0.6g2.3g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen403g725kcal1.6g173.1g0.8g9.3g
Sokerivesikuorrutus 181g619kcal0g152.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4424g10905kcal283.2g1788.8g270g73.4g
Valittu annoskoko2212g5453kcal141.6g894.4g135g36.7g
Annoskoko puolitettuna1106g2726kcal70.8g447.2g67.5g18.4g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663