Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 140g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)176g562kcal17.6g110.6g4g24.6g
Vehnäjauho puolikarkea 114g392kcal11.6g79.9g1.4g4g
Voi 18g127kcal0.2g0.1g14.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi281g983kcal16.9g213.5g4.8g6.5g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1194g404kcal36.5g58.5g1.2g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4424g4936kcal165.6g925.2g51.4g70.2g
Valittu annoskoko2212g2468kcal82.8g462.6g25.7g35.1g
Annoskoko puolitettuna1106g1234kcal41.4g231.3g12.9g17.6g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089