Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g20g76kcal3g15g0.6g1.6g
Hiiva, 50g5g3.1kcal0.7g0.1g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl25g88kcal3.5g16g0.8g1.4g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 90g309kcal9.2g63g1.1g3.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5g45kcal0g0g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g1052kcal32.8g190.6g15g12.4g
Valittu annoskoko222g526kcal16.4g95.3g7.5g6.2g
Annoskoko puolitettuna111g263kcal8.2g47.7g3.8g3.1g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146073