Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g23g162kcal0g0g18g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 17g22kcal1.9g0g1.6g0g
Sokeri 13g52kcal0g12.7g0g0g
Ruislese (10g)6g12kcal0.9g1.6g0.3g2.3g
Vehnäjauho, sunnuntai39g137kcal4.7g27.7g0.8g1.2g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Puolukka 45g18kcal0.2g3.1g0.2g1.2g
Maitorahka, Valio, 0,338g24kcal4.1g1.6g0.1g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)30g20kcal1g1.4g1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 9g11kcal1g0g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana444g931kcal27.8g100.4g45.6g9.4g
Valittu annoskoko222g466kcal13.9g50.2g22.8g4.7g
Annoskoko puolitettuna111g233kcal7g25.1g11.4g2.4g
Arvot/100g100g210kcal6.3g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557