Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Sokeri 31g126kcal0g30.9g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 20g104kcal0.1g0.1g11.7g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.8g0g1.5g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)16g5kcal0.5g0.7g0g0g
Raparperi 22g7.4kcal0.2g1.2g0g0.3g
Mansikka 36g17kcal0.2g3.1g0.1g0.7g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 39g23kcal3.8g1.2g0.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.6g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana445g894kcal21.4g133.4g28g4.8g
Valittu annoskoko223g447kcal10.7g66.7g14g2.4g
Annoskoko puolitettuna111g224kcal5.4g33.4g7g1.2g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300