Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 83g34kcal0.8g3.4g0.7g3.1g
Valkoviini kuiva 52g36kcal0.2g0.3g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl21g26kcal0g4.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.2g0g0g
Liivate 4.2g15kcal3.6g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana445g474kcal9.2g78.2g1.4g6.2g
Valittu annoskoko223g237kcal4.6g39.1g0.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna111g119kcal2.3g19.6g0.4g1.6g
Arvot/100g100g107kcal2.1g17.6g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370