Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g16g114kcal0.2g0.2g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g3.1g2kcal0.1g0g0.8g0g
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g31g106kcal0.6g0.9g10.9g0g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.1g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.1kcal0g0.8g0g0g
Raparperi 107g36kcal0.7g5.9g0.1g1.5g
Sokeri 13g54kcal0g13.3g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.3g11kcal0g2.7g0g0g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g3.9g23kcal0.9g0.4g2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana445g944kcal12g96.2g54.8g5.4g
Valittu annoskoko223g472kcal6g48.1g27.4g2.7g
Annoskoko puolitettuna111g236kcal3g24.1g13.7g1.4g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431