Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g28g0.4kcal0.1g0g0g0g
Suklaa tumma 57g292kcal2.2g30.1g17.5g3g
Keltuainen, 20g, annos 20g11g7.2kcal0.4g0g2.8g0g
Sokeri 14g55kcal0g13.6g0g0g
Kuohukerma (Ingman)113g384kcal2.5g3.5g39.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana446g1478kcal10.4g94.4g119.8g6g
Valittu annoskoko223g739kcal5.2g47.2g59.9g3g
Annoskoko puolitettuna111g370kcal2.6g23.6g30g1.5g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916