Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.3g0.5g1.4g
Sokeri 45g181kcal0g44.6g0g0g
Leivinjauhe 0.7g1.3kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 0.7g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g19g137kcal0.2g0.2g15g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g15g4.6kcal0.5g0.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0g1.7g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g38g26kcal4.5g1.5g0.2g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g47g21kcal0.1g4.7g0.2g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana445g1066kcal22.8g161g35.2g4.2g
Valittu annoskoko223g533kcal11.4g80.5g17.6g2.1g
Annoskoko puolitettuna111g267kcal5.7g40.3g8.8g1.1g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615