Lehtikaali-kesäkurpitsakeitto

1. Silppua sipuli, valkosipuli ja purjosipuli, kuullota niitä voissa kattilassa.

2. Revi lehtikaalin lehdet silpuksi (viipaloi osa varsistakin) ja lisää ne kattilaan sipulisilpun kanssa.

3. Pilko kesäkurpitsa ja lisää palaset kattilaan muiden kasvisten kaveriksi.

4. Kaada kattilaan n. litran verran vettä ja lisää sekaan kasvisliemikuutio.

Keitä niin kauan, kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt ja lehtikaali on vaihtanut värinsä ruohonvihreästä kellertäväksi.

5. Soseuta keitto ja lisää kuohukerma sekä mausteita (itse käytin musta- ja valkopippurijauhetta sekä muskottia).

Anna kiehahtaa.

6. Thadaa! Keitto on valmis.

:)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 370 grammaa

Lurtsi90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valio Voi laktoositon vähäsuolainen39g281kcal0.4g0.4g31.2g0g
Sipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Purjosipuli 452g103kcal8.2g10.8g0.9g9.5g
Lehtikaali 142g57kcal4.9g5.8g0.9g2.8g
Kesäkurpitsa zucchini 582g105kcal3.3g14.5g2.3g4.1g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma 4% (Rainbow), annos 100g200g120kcal1.8g10.4g8g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4440g1344kcal38.2g85.8g86.6g34.2g
Valittu annoskoko2220g672kcal19.1g42.9g43.3g17.1g
Annoskoko puolitettuna1110g336kcal9.6g21.5g21.7g8.6g
Arvot/100g100g30kcal0.9g1.9g2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=373612