Omenapähkinäpaistos

Poista omenista siemenkodat ja pilko palasiksi.

Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.

Kirpeät lajikkeet sopivat makeaan jälkiruokaan.

Laita omenapalat/viipaleet uunivuokaan, pirskottele sitruunamehua niiden päälle niin omena ei tummu.

Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja fariinisokeri sekä kaneli, lisää rasva ja sekoita tasaiseksi, lisää mukaan murskatut pähkinät.

Levitä kauramössö omenoiden päälle ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 318 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1401g499kcal2.2g99.6g1.3g28g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 166g1180kcal0.6g0g133.1g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g263g1025kcal0.5g254.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.7g1.4g4g
Kaurahiutaleita(lidl)175g613kcal24.5g98.1g12.1g17.5g
Suolapähkinä (Rainbow), annos 100g88g534kcal21.9g12.3g43.8g6.6g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.8g6.4kcal0.1g1.4g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4452g8502kcal123g1092.4g383.6g112.2g
Valittu annoskoko2226g4251kcal61.5g546.2g191.8g56.1g
Annoskoko puolitettuna1113g2125kcal30.8g273.1g95.9g28.1g
Arvot/100g100g191kcal2.8g24.5g8.6g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306258