Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Sokeri 43g173kcal0g42.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 25g175kcal0.2g0g19.7g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.7g12kcal0.4g2.2g0.3g1g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g3.9kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g17kcal1.6g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana446g1452kcal24.4g238.2g42.6g9.6g
Valittu annoskoko223g726kcal12.2g119.1g21.3g4.8g
Annoskoko puolitettuna112g363kcal6.1g59.6g10.7g2.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780