Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 63g17kcal0.7g2.5g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)3.1g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)23g7.4kcal0.4g1.1g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g8.8g8.4kcal0.4g1.5g0g0.4g
Chili paprika punainen2.5g1kcal0.1g0.2g0g0g
Persilja0.6g0.1kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Paprika, punainen13g3.2kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.3g3.5kcal0.1g0.1g0.3g0g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)1.9g3.6kcal0g0.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 13g3.8kcal0.1g0.6g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana446g111kcal4g17.2g1g6g
Valittu annoskoko223g56kcal2g8.6g0.5g3g
Annoskoko puolitettuna112g28kcal1g4.3g0.3g1.5g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.2g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990