Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 135g24kcal0.8g3.4g0.5g0.9g
Vesi68g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g10g27kcal1.9g0g2.1g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow2g5.1kcal0.2g0.2g0.4g0g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana447g118kcal6g8g6g2.2g
Valittu annoskoko224g59kcal3g4g3g1.1g
Annoskoko puolitettuna112g30kcal1.5g2g1.5g0.6g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615