Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 56g78kcal10.6g0g3.9g0g
Makaroni (myllynparas raaka)35g123kcal4.5g24.5g0.7g1.1g
Tomaattimehu Marli70g10kcal0.7g2.4g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g42g23kcal1.3g2.7g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%14g39kcal4.1g0.4g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana448g608kcal43g64g20.2g2.4g
Valittu annoskoko224g304kcal21.5g32g10.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna112g152kcal10.8g16g5.1g0.6g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322