Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 601g239kcal20.7g24.4g3.6g12g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )30g270kcal0g0g29.8g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g251g1503kcal52.6g16.5g135.3g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g75g431kcal13.3g5.3g37.3g8.9g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g113g1015kcal0g0g112.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton113g24kcal0.3g1.8g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Hunaja 35g116kcal0.2g28.3g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 1002g1690kcal196.6g12g95.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4460g10595kcal569g179.8g828.2g42.4g
Valittu annoskoko2230g5298kcal284.5g89.9g414.1g21.2g
Annoskoko puolitettuna1115g2649kcal142.3g45g207.1g10.6g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824