Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 626g174kcal7.4g25.4g1.3g13.1g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)232g74kcal3.9g10.6g0.2g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g88g84kcal3.7g14.9g0.2g4.3g
Chili paprika punainen25g10kcal0.5g2.3g0g0g
Persilja6.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.5g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Paprika, punainen125g32kcal1.1g5.8g0.5g2.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr13g35kcal1g1.2g3g0.2g
Porkkana 188g61kcal1.2g10.4g0.4g4.8g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)19g36kcal0.1g8.4g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 125g38kcal1.2g6.4g0.3g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4460g1112kcal41.6g174.8g12.2g57g
Valittu annoskoko2230g556kcal20.8g87.4g6.1g28.5g
Annoskoko puolitettuna1115g278kcal10.4g43.7g3.1g14.3g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990