Makulehden kasvispihvit

1 pieni sipuli (60 g)
1 rkl öljyä
1 prk (400/250 g) kidneypapuja tai ruskeita papuja
(tai 3 1/2 dl papuja kypsennettyjä)
1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl grahamjauhoja
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl basilikaa
1/2 tl anista
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Paistamiseen
noin 1/2 dl öljyä
Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.

Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä.

Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.

Itse keitetyt pavut hienontuvat kätevimmin monitoimikoneessa.

Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos tasaiseksi massaksi.

Jos käytät itse keitettyjä papuja, lisää tarvittaessa massan joukkoon 1–2 rkl vettä, maitoa tai soijamaitoa.

Muotoile massasta noin 6 pihviä.

Kuumenna öljy pannulla.

Paista pihvit molemmin puolin rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.

Nauti pihvejä perunamuusin kanssa tai kokoa pihveistä hampurilaisia paahdettujen leipien väliin.

Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, suolakurkku, tomaatti ja salaatti tai idut.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Mutjake
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kidneypapu (Go green), annos 100g996g947kcal79.7g139.5g7g79.7g
Sipuli (kuorittu)239g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Porkkanaraaste 200g299g81kcal1.8g15.8g0.6g7.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl159g542kcal22.3g89.3g10.7g17.5g
Grahamjauho 140g457kcal14.7g84.7g3.1g13.8g
Auringonkukansiemen 199g1184kcal45.8g25.1g98.6g12g
Oliiviöljy 199g1762kcal0g0g199.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4464g10074kcal334.8g731.8g639.6g269.2g
Valittu annoskoko2232g5037kcal167.4g365.9g319.8g134.6g
Annoskoko puolitettuna1116g2519kcal83.7g183g159.9g67.3g
Arvot/100g100g226kcal7.5g16.4g14.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137611