Jauhelihapiirakka

Valmista täyte: Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha.

Lisää joukkoon loput täytenainekset.

Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää.

Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se pellille.

Levitä täyte.

Kaaviloi toinen piirakkalevy kanneksi.

Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele kanamunalla.

Pinnalle voi ripotella korppujauihoja tai siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle.

Tarjoa esim.

salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 124 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, pakaste (Sunnuntai), annos 400g958g3640kcal51.7g306.5g239.5g16.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 718g1635kcal136.5g0g122.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 144g109kcal2.7g22.3g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)19g5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Maustepippuri, annos 1g1.2g0kcal0g0g0g0g
Persilja 60g16kcal0.8g0.7g0.1g4.8g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)240g395kcal7.2g9.6g35.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)72g91kcal7.9g0.2g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4464g11856kcal417g686.6g812.8g46.4g
Valittu annoskoko2232g5928kcal208.5g343.3g406.4g23.2g
Annoskoko puolitettuna1116g2964kcal104.3g171.7g203.2g11.6g
Arvot/100g100g266kcal9.3g15.4g18.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=267176