Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen903g298kcal29.8g44.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 166g236kcal20.7g0.5g17g0g
Sokeri 452g1833kcal0g451.1g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g30g94kcal3.3g18.1g2.1g8.4g
Hiiva 75g56kcal9.9g0.8g0.3g5.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 301g2138kcal2.3g1.2g240.8g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g301g533kcal0.6g29.5g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4464g10376kcal133.2g1090.8g521.6g27.2g
Valittu annoskoko2232g5188kcal66.6g545.4g260.8g13.6g
Annoskoko puolitettuna1116g2594kcal33.3g272.7g130.4g6.8g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854