Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 72g511kcal0.5g0.3g57.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen720g238kcal23.8g35.3g0g0g
Hiiva 72g54kcal9.4g0.8g0.3g5g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)432g1426kcal116.6g0g103.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 936g3212kcal95.4g655.2g11.2g32.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4464g10880kcal491.4g1383.2g345.6g75.6g
Valittu annoskoko2232g5440kcal245.7g691.6g172.8g37.8g
Annoskoko puolitettuna1116g2720kcal122.9g345.8g86.4g18.9g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570