Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen287g95kcal9.5g14.1g0g0g
Hiiva 24g18kcal3.1g0.3g0.1g1.6g
Sokeri 203g825kcal0g202.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.8g15kcal0.5g2.9g0.3g1.3g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 158g225kcal19.7g0.5g16.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 497g1706kcal50.7g347.9g6g17.4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g72g516kcal0.7g0.7g57.4g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)287g545kcal1.1g131.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki478g268kcal40.6g23.9g1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu191g115kcal1.9g8.6g7.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton29g6kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4464g8663kcal255.8g1468.4g177.2g40.6g
Valittu annoskoko2232g4332kcal127.9g734.2g88.6g20.3g
Annoskoko puolitettuna1116g2166kcal64g367.1g44.3g10.2g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817