Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio77g50kcal7.7g3.2g0.2g0g
Voi 31g223kcal0.4g0.1g25g0g
Sokeri 26g106kcal0g26.1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl31g105kcal0.6g0.9g10.8g0g
Mantelirouhe, 1 rkl18g107kcal3.9g1g9.3g2.1g
Kananmuna kuoreton 17g24kcal2.1g0.1g1.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g23g28kcal0.1g6.9g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana448g1293kcal29.6g79g94.2g4.4g
Valittu annoskoko224g647kcal14.8g39.5g47.1g2.2g
Annoskoko puolitettuna112g323kcal7.4g19.8g23.6g1.1g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965