Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi117g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g39g12kcal0.4g2.3g0.1g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha31g52kcal5.9g0g3.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 9g30kcal2.3g4.3g0.2g0.8g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 16g21kcal1.3g2.8g0.3g0.8g
Porkkana 7.8g2.6kcal0g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana449g238kcal20g20.4g7.4g3.6g
Valittu annoskoko224g119kcal10g10.2g3.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna112g60kcal5g5.1g1.9g0.9g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413