Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt532g245kcal17g25.5g8g0g
Hiiva, 50g53g33kcal7g0.6g0.2g0g
Sokeri 149g605kcal0g148.8g0g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g33kcal1.2g6.4g0.7g3g
Kananmuna 50g(kpl)53g67kcal5.9g0.2g4.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1171g4016kcal119.3g819.4g14g41g
Voi 160g1158kcal1.9g0.6g129.8g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g106g341kcal18.1g49g8g18.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4480g12994kcal340.8g2101g331g125.2g
Valittu annoskoko2240g6497kcal170.4g1050.5g165.5g62.6g
Annoskoko puolitettuna1120g3249kcal85.2g525.3g82.8g31.3g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726