Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi626g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g202g55kcal1.2g10.7g0.4g5.1g
Ruokajogurtti Valio158g142kcal7.1g7.9g9.5g0g
Hunaja 29g95kcal0.1g23.2g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl3.2g29kcal0g0g3.2g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala562g1800kcal84.4g331.8g14.6g56.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%65g163kcal9.1g7.2g3.7g32g
Kuivahiiva, annos 11g18g63kcal7.9g7g1.1g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g558g2007kcal72.5g390.3g11.7g20.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4480g8707kcal364.6g1556.2g88.4g227.8g
Valittu annoskoko2240g4353kcal182.3g778.1g44.2g113.9g
Annoskoko puolitettuna1120g2177kcal91.2g389.1g22.1g57g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619