Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g62g35kcal5.3g3.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g38kcal1.1g6.9g0.2g1.7g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)8.7g32kcal1.2g4.8g0.7g1g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g77kcal2.3g15.7g0.3g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Mustikka metsä- 62g27kcal0.3g4g0.4g2.1g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g17g6.4kcal1.6g0g0g0g
Sokeri 3.7g15kcal0g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g688kcal27.2g117g8.6g11.2g
Valittu annoskoko225g344kcal13.6g58.5g4.3g5.6g
Annoskoko puolitettuna112g172kcal6.8g29.3g2.2g2.8g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518