Peruna-kikihernecurry

Kuori ja lohko perunat ja hienonna kuoritut sipulit.

Höyrytä tai keitä perunat kovan kypsiksi.

Hauduta sipulia, inkivääriä ja valkosipulia (sekä chiliä) muutaman minuutin ajan öljyssä paksupohjaisessa kattilassa.

Lisää juustokumina, korianteri, paprika, kurkuma ja kikherneet.

Hauduta muutama minuutti.

Lisää ananasmehu, keitetyt perunat, garam masala ja herneet.

Hauduta viitisen minuuttia.

Mausta suolalla, sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki:
Voit lisätä curryyn halutessasi turkkilaista jogurttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Project2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g84g51kcal1.3g11g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 34g45kcal2.8g5.9g0.7g1.7g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g38g20kcal2.1g2g0.4g0g
Inkivääri, tuore, silputtu3.7g3kcal0.1g0.7g0g0.1g
Jogurtti, maustamaton, rasvaa 2,5 %, vähälaktoosinen, ei lisätty d-vitamiinia 28g17kcal0.9g1.4g0.7g0g
Chili paprika punainen0.9g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kurkuma, annos 2g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Ananasmehu (2dl)19g9kcal0.2g2.2g0.2g0g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g0.5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g330kcal15.4g49.2g7g5.6g
Valittu annoskoko225g165kcal7.7g24.6g3.5g2.8g
Annoskoko puolitettuna113g83kcal3.9g12.3g1.8g1.4g
Arvot/100g100g73kcal3.4g10.9g1.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156337