Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 38g155kcal0g38g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.7g23kcal0g5.5g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g45g327kcal0.4g0.4g35.8g0g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Mustikka metsä- 134g59kcal0.7g8.6g0.8g4.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g1130kcal2.4g105.8g73.2g9g
Valittu annoskoko225g565kcal1.2g52.9g36.6g4.5g
Annoskoko puolitettuna113g283kcal0.6g26.5g18.3g2.3g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593