Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 75g106kcal13.2g0g6g0g
Paprika punainen 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g63g231kcal2.8g19.4g15.6g2.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 31g20kcal1g1.5g1.1g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kananmuna 50g(kpl)23g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana450g792kcal40g45g49.6g5.8g
Valittu annoskoko225g396kcal20g22.5g24.8g2.9g
Annoskoko puolitettuna113g198kcal10g11.3g12.4g1.5g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609