Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)56g11kcal0.8g1.1g0.3g1.4g
Kukkakaali 23g5.4kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Jauheliha, sika-nauta 75g166kcal13.1g0g12.7g0g
Pekoni rasvainen 16g60kcal1.9g0g5.9g0g
Sinappi 6g7.9kcal0.3g0.8g0.4g0.1g
Oliiviöljy 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 19g62kcal0.4g0.6g6.6g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g9g14kcal1.5g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana452g751kcal37.2g7.8g63.8g4.6g
Valittu annoskoko226g375kcal18.6g3.9g31.9g2.3g
Annoskoko puolitettuna113g188kcal9.3g2g16g1.2g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178