Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 375g127kcal11.5g18.4g0.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa300g899kcal68.9g0g68.9g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 7.5g40kcal0.1g0.1g4.5g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g150g480kcal19.5g92.9g3.7g13.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)599g150kcal6g33g0g8.4g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)8.2g23kcal0.8g1.5g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 749g1705kcal142.4g0g127.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4500g6989kcal503.8g319.4g413.6g46.4g
Valittu annoskoko2250g3495kcal251.9g159.7g206.8g23.2g
Annoskoko puolitettuna1125g1747kcal126g79.9g103.4g11.6g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191