Täydellinen kasvissosekeitto II

3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
1-2 kpl sipuleita
1 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 tl sokeria
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja pilkottu valkosipulinkynsi.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen ruokakerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi
oreganolla tai basilikalla.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Resepti on löydetty Kotikokista.

Kerroin 1,14

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g556g334kcal8.3g72.3g0.6g5g
Porkkana, keskikokoinen 65g240g67kcal1.4g14.3g0.5g6g
Sipuli (kuorittu)184g50kcal2.4g8.9g0.4g3.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.1g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g9g81kcal0g0g9g0g
Vesi902g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g84g101kcal2.1g5g7.6g1.3g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g262g157kcal2.6g11.8g10.5g1.6g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4500g1632kcal34.8g236g57.2g34.2g
Valittu annoskoko2250g816kcal17.4g118g28.6g17.1g
Annoskoko puolitettuna1125g408kcal8.7g59g14.3g8.6g
Arvot/100g100g36kcal0.8g5.2g1.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322835