Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 75302g2051kcal3g3g226.2g0g
Sokeri 437g1775kcal0g436.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 513g1759kcal52.2g358.9g6.2g17.9g
Leivinjauhe 15g27kcal0.8g5.7g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g97kcal0g23.9g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g256g138kcal23.1g10.8g0.5g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g302g362kcal9g12.4g30.2g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 392g151kcal0.6g32g0.4g5.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g15g55kcal0.5g12g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4512g12830kcal178.4g1791.2g528g47.8g
Valittu annoskoko2256g6415kcal89.2g895.6g264g23.9g
Annoskoko puolitettuna1128g3207kcal44.6g447.8g132g12g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072