Kaalikääryleet

Keitä riisit kypsäksi(lihaliemikuutio vedessä)
kuullota sipuli pannussa (vähän voita)
sekoita jauheliha, kanamunat, mausteet, kerma,
sipuli, riisi löysäksi taikinaksi.

Keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä.

Irrota lehdet sitä mukaan kun irtoavat hyvin.

POista kovat kannat.

Laita täytettä lehdelle n.0,5 dl ja kääri rullalle.

Laita kääryleet vuokaan sauma puoli alaspäin ja voitele voilla.

Laita kaalin keitinlientä lisäksi jos kääryleet näyttävät paiston aikana kuivilta.

Paista 175 astetta 40min ja käännä kääryleet.

Paista vielä 20 min ja vielä 20 min foliolla peitetttynä.

Nam, nam. sitten vaan herkuttelemaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Nuusku0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, annos 100g112g27kcal1.3g4.6g0.2g1.2g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 37g52kcal7g0g2.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.4g3.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g13g46kcal1.1g9.5g0.5g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Purjosipuli, annos 20g2.5g0.5kcal0g0.1g0g0.1g
Kanamuna, paistettu (pirkka)0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.5g1.6kcal0.1g0g0.6g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)25g40kcal0.7g0.7g3.7g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Voi 6.2g45kcal0.1g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana452g433kcal20.8g30.2g26g3.6g
Valittu annoskoko226g217kcal10.4g15.1g13g1.8g
Annoskoko puolitettuna113g108kcal5.2g7.6g6.5g0.9g
Arvot/100g100g96kcal4.6g6.7g5.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106199