Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)112g28kcal1.1g6.2g0g1.6g
Vesi56g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.2g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Oliiviöljy 7.6g67kcal0g0g7.6g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana452g227kcal4g18.2g15.4g5.4g
Valittu annoskoko226g113kcal2g9.1g7.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna113g57kcal1g4.6g3.9g1.4g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471