Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)45g8.1kcal0.8g0.8g0.1g0.9g
Keräkaali, 100g11g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g3.2g3.8kcal0.1g0.2g0.3g0g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)45g18kcal0.5g3.2g0.2g0.6g
Vesi79g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g5kcal0.1g1.1g0g0.5g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1.1g8.3kcal0g0g0.9g0g
Sokeri 1.1g4.6kcal0g1.1g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 6.8g15kcal1.1g0g1.2g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g10g36kcal2g0.1g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana452g206kcal9.6g14.4g11.4g4.6g
Valittu annoskoko226g103kcal4.8g7.2g5.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna113g52kcal2.4g3.6g2.9g1.2g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345