Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Purjosipuli 7.5g1.7kcal0.1g0.2g0g0.2g
Oliiviöljy 0.9g7.7kcal0g0g0.9g0g
Riisi tumma 16g56kcal1.1g11.5g0.4g0.6g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 16g58kcal1.3g12.6g0.1g0.3g
Vesi87g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.4g4.2kcal0.1g0.5g0.2g0g
Paprika punainen 21g6.2kcal0.2g1g0.1g0.4g
Parsakaali brokkoli 25g8.8kcal1.2g0.5g0.1g0.6g
Katkarapu 38g26kcal5.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana453g345kcal19.4g54.2g4.4g4.6g
Valittu annoskoko226g172kcal9.7g27.1g2.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna113g86kcal4.9g13.6g1.1g1.2g
Arvot/100g100g76kcal4.3g12g1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791