Borssikeitto kasviksista

Kuori ja pieni tuoreet punajuuret.

Lisää porkkana ja kaali.

Laita kattilaan kasvisliemikuutio ja noin 7 dl vettä sekä ruokalusikallinen punaviinietikkkaa (ja hieman säilykepunajuurien lientä).

Lisää teelusikallinen rosmariinia ja toinen timjamia
Keitä niin kauan, että ainekset ovat pehmenneet.

Voit myös soseuttaa keiton sauvasekoittimella.

Tarjoa keitto vaikka lisäämällä ruokalusikallinen kevyttä ruokakermaa tai pippuriruokakermaa smetanan sijasta.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 805 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 42g16kcal0.4g2.9g0.1g1.1g
Valkokaali keräkaali 28g7.8kcal0.3g1.1g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g20g5.5kcal0.1g1.2g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.4g3.9kcal0.1g0.1g0.3g0g
Vesi113g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana453g79kcal2.4g12.8g1g5.2g
Valittu annoskoko226g40kcal1.2g6.4g0.5g2.6g
Annoskoko puolitettuna113g20kcal0.6g3.2g0.3g1.3g
Arvot/100g100g17kcal0.5g2.8g0.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337337