Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g44g74kcal8.8g0g4.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali109g23kcal1.3g3.7g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl2.4g6kcal0.3g0g0.5g0g
Siirappi, tumma4.4g14kcal0g3.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana453g273kcal21.2g17.4g12.4g6g
Valittu annoskoko227g136kcal10.6g8.7g6.2g3g
Annoskoko puolitettuna113g68kcal5.3g4.4g3.1g1.5g
Arvot/100g100g60kcal4.7g3.8g2.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587